Niemand staat er alleen voor

Wel of niet pijnbestrijding? Zijn er laatste levenswensen? En liever thuis in bed of ergens anders – als dat kan? Over de lastige keuzes rondom palliatieve zorg is veel informatie te vinden. Maar een duidelijk overzicht ontbrak. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil de weg wijzen naar verschillende stichtingen en organisaties waar mensen terecht kunnen met vragen voor zichzelf of voor iemand die hen dierbaar is.

 

Een nieuw platform

Een platform waarin alle informatie op een rij staat, bestond nog niet vanuit het perspectief van iemand die te horen heeft gekregen dat hij of zij dood gaat. Op het platform kunnen patiënten, naasten en zorgverleners alle informatie vinden over hoe iemand nog het meeste uit het leven kan halen. In welke fase hij of zij zich ook bevindt.

 

Stijl en ontwikkeling

Omdat er nog geen huisstijl of kleuren beschikbaar waren voor het platform heb ik onderzoek gedaan naar verschillende kleuren die rust en kalmte uitstraalde. Omdat het ook moest aansluiten bij de campagne heb ik gekozen voor zachte complementaire kleuren. Het font is het huisttijlfont van de Rijksoverheid om zo de afzender, VWS, meer herkenbaarheid te geven.

 

Taken: Design, communicatie met development & QA testing
Klant: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Bedrijf: Greenberry